Ninoverend en de stad Ninove pakken de komende weken uit met een uitgebreid programma in de handelskern.

Alle evenementen, die corona-veilig kunnen worden georganiseerd, hebben plaats. Enkele andere, waar het virus voor problemen zou kunnen zorgen, zijn afgelast.

Pascal Carael (voorzitter Ninoverend) is zeer tevreden, dat een groot deel van het voorziene programma kan plaatsvinden. ”Het zal voor veel sfeer zorgen in de binnenstad. Tegelijk kan het op een veilige manier gebeuren, omdat er geen activiteiten zijn, die zich op één plek concentreren.”

De blikvanger dit eindejaar is de komst van een reuzenrad op het Niniaplein. Daar staat ook een klein winterkermisje opgesteld met een vissenspel, een kindermolen en gebakkenkraam.

In de winkelstraten is op bepaalde dagen mobiele animatie voorzien en op het Niniaplein zal het huisje van de kerstman staan.

Accordeonist Johan Veugeleers zorgt op 10, 18 en 23 december voor een muzikale noot in het centrum, ter vervanging van de geplande muziekoptredens.

De straten en pleinen zullen opnieuw baden in kerstverlichting.

Tijdens de dinsdagmarkten op 14, 21 en 28 december gaat ‘Ninof van de grond’, met telkens de verloting van een ballonvlucht.